Hvor mye spekemat til hver enkelt person?
Dersom spekematen / ferskvarene serveres som hovedrett, eller alene, beregn ca 150 g pr person.
Dersom spekematen / ferskvarene serveres som hovedrett, eller alene, beregn ca 150 g pr person.
F. eks for spekefat:
Spekeskinke 75 g, Fenalår 25 g, Salami 25 g, Morrpølse 25 g, 200 g Potetsalat.
Brukes spekematen i sammensatte retter eller som snacks, beregn 50 – 100 g pr person.
Spar tid ved å anrette spekematen på forhånd!
Spekemat og ferske påleggsvarer har den fordel at anretning på fat eller tallerken kan gjøres i god tid før måltidet slik at vertskapet er avslappet når gjestene kommer. Sett anretningen kjølig hvis den skal oppbevares mer enn en time eller to før servering. På tur; Spekemat holder seg lenge uten kjøling, ta det med på stranden, fjellet eller skogstur.